DŮLEŽITÉ INFORMACE

TERMÍNY AKCÍ

Všechny akce jsou kvůli koronaviru zrušeny
Sledujte náš Facebook pro aktuální informace.

Dětský kroužek

Probíhá každý pátek od 16 do 17 pro děti od 5 do 7 let, a od 17 do 19 hodin pro děti nad 7 let. Rádi uvidíme i nové tváře. Přijďte se podívat.

Další informace
Stále sbíráme veškerý elektroodpad, pokud nás chcete podpořit tak nám ho můžete nechat u hasičárny. Více informací ZDE

Po domluvě zajistíme na Vaší akci pivo Kozel 10° a 11° za nákupní cenu.

Pokud máte jakékoliv náměty k akcím nebo činnosti, neváhejte a dejte nám je vědět.
NÁVŠTĚVNOST
Návštěvnost měřená od 24.4.2013

TOPlist

16.10.2016 od 14 hodin proběhlo slavnostní předání nového DA do užívání JSDH Žďár nad Metují

 

Výběrové řízení vyhrála značka Ford, dodavatelem je firma Auto Trutnov. Vůz je poháněn motorem 2.0 TDCi, 96kW a 6ti stupňovou převodovkou. Celkový počet sedadel je 1+8 ( dle homologace 1 ridič + 5 hasičů + 3 evakuované osoby ). Více informací níže.

Předávání proběhlo za účasti ředitele územního odboru HZS Náchod  plk. Ing. Davida Pouče. Klíče od starosty obce Pavla Šubíře převzal velitel jednotky a sboru dobrovolných hasičů Martin Zeman.

 

Program odpoledne byl zahájen dětmi z kroužku mladých hasičů, které předvedly dva požární útoky - družstvo starších a mladších.

 

Mezi jednotlivými útoky byly prezentovány informace o historii techniky hasičů ze Žďára. Po odběhnutí obou útoků přijel nový dopravní automobil a bylo možné si ho prohlédnout.

 

Následovaly jízdy kolem Žďára pro případné zájemce, kterých byla velká spousta, hlavně z řad dětí.

 

Na předávání se přišlo podívat odhadem 50 lidí. Následovalo posezení na velkém sále hospůdky se skupinou Slaveňáci.

 

Po skončení venkovní části dostaly děti z kroužku mladých hasičů za svoji ukázku dort s novým dopravním automobilem a byl pro ně připravený raut, který si všichni užili :-)

 

 

Fotogalerie ZDE

 

Oficiální informace o financování:

​Pořízení dopravního automobilu pro jednotku SDH obce Žďár nad Metují se uskutečnilo za finanční podpory Ministerstva vnitra - Generálního ředitelsvtví Hasičského záchranného sboru České Republiky ( v rámci investiční dotace  - program Dotace pro jednotky SDH obcí)  a Královéhradeckého kraje (program - Zvýšení akceschopnosti jednotek požární ochrany v Královéhradeckém kraji) . Dotace na pořízení nového automobilu činila 450 tis Kč a 249 tis. Kč. Celková cena automobilu je cca 933 tis.Kč.

​Vícemístný automobil pro JSDH Žďár nad Metují je dlouhodobou investicí do mobility jedontky a zvýšení využitelnosti při zásazích v obci a okolí. Přinese snížení nákladů na provoz JSDH a sníší se dojezdové časy k mimořádným událostem. Dále přispěje ke snadnější přepravě osob na povinná školení, případné soutěže hasičů i mládeže. Automobil je zařazen do Integrovného záchranného systému.

 

 

Oficiální informace o automobilu z webu Autotrutnov.cz:

Nadstandardní výbava vozu

Posuvná okna v 2. řadě, tažné zařízení včetně systému stabilizace přívěsu TCS, programovatelné nezávislé topení s dálkovým ovládání, zadní klimatizace a topení včetně zásuvky 230V a zesíleného alternátoru, rezervní ocelové kolo, sada pro lepší viditelnost (elektricky ovládaná a vyhřívaná vnější zrcátka, vyhřívané čelní sklo, kontrola hladiny kapaliny ostřikovače), celoroční pneu.

Standardní výbava vozu

Sada ICE PACK 2: autorádio AM/FM, vstup USB, AUX, Bluetooth, 2 reproduktory vpředu, ovládání rádia na volantu, bez displeje, airbag řidiče, Airbag spolujezdce vypínatelný, elektronický stabilizační systém ESP vč. ochrany proti převrácení, nouzového brzdového asistenta, asistenta pro rozjezd do svahu, trakční kontroly a automatických varovných světel při nouzovém brzdění, automatická varovná světla při nouzovém brždění, středně vysoká střecha, boční posuvné dveře vpravo, zadní závěsné prosklené dveře s otevíráním do 180°, okno zadních dveří s vyhříváním, zadní stěrač, elektricky ovládaná okna vpředu, řidiče s jednodotykovým otevřením/zavřením, tónovaná skla, lapače nečistot vzadu, schůdek v zadním nárazníku, vnitřní kryty předních podběhů, ocelové ráfky 6.5×16, pneumatiky 235/65R16 pro 350, celoplošné kryty kol, palubní počítač, ford Easy Fuel – bezzátkový systém doplňování paliva, tempomat včetně nastavitelného omezovače a koženého volantu, samostatná baterie 1×80 Ah, alternátor 150A, kožená hlavice řadící páky, gumová podlaha ve všech řadách, obložení stěn nákladového prostoru do poloviny výšky, 4 upínací oka pro náklad, elektricky ovládaná a vyhřívaná vnější zrcátka, palivová nádrž 80 l, sada sedadel 13 – sedadlo řidiče nastavitelné v 8 směrech, loketní a bederní opěrka u sedadla řidiče, dvojsedadlo spolujezdce se sklopným stolkem, úzké trojsedadlo v druhé řadě, trojsedadlo v třetí řadě, denní svícení, odbočovací světla statická, mlhové světlomety vpředu, manuální klimatizace vpředu, elektrické přídavné topení vpředu, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, konfigurovatelné zamykání 2, dva sklopné klíče

Hasičská výbava vozu

VRZ (Holomý), vozidlová radiostanice (DM 4600), ruční svítilny (Streamlight, Survivor ATEX), ruční pracovní LED světla (FEDERAL Sigma), zásuvka pro dobíjení autobaterie (MagCode), ruční vyprošťovač (VRVN 1-220), ruční hasící přístroj práškový 34A 233B, ruční hasící přístroj pěnový 89B, zásuvka 12V pro ruční svítilny vně vozidla, lékárna velikosti III v červené brašně, červenobílá pruhovaná páska 500m, nůž na řezání dopravních pásů